Pronk Dakkapellen
Heeft u vragen? Klik hier om vrijblijvend contact met ons op te nemen!


Dakkapellen: van prefab en hoogwaardig kunststof!

De dakkapellen die we standaard verkopen, kunnen in diverse uitvoeringen en afwerkingen worden geleverd. Doordat wij werken met meerdere dakkapel fabrikanten, kunnen wij altijd de juiste oplossing bieden voor onze klanten. Bijna niets is ons te gek.

Alle soorten en maatvoeringen zijn leverbaar. Onze dakkapellen zijn standaard aan de buitenzijde voorzien van zwart of oranje kleurig loodvervanger. Tegen een kleine meerprijs kunt u ook kiezen voor 15 pondslood. Natuurlijk is er ook een andere optie bespreekbaar. Mocht u aan de zijkanten het lood niet willen zien, kan dit ook geregeld worden. Dit noemt men verholen goten. Om lekkage te voorkomen worden deze goten aangebracht onder de dakpannen en lopen door tot de dakgoot. De meeste aanbieders doen dit anders, maar bovenstaande is eigenlijk de beste oplossing.

 

Prefab Dakkapellen:

De prefab dakkapellen die wij plaatsen laten we op maat in 1 van onze fabrieken maken. Deze dakkapellen worden onder ideale omstandigheden opgebouwd en worden goed gecontroleerd. Daarna kan de prefab dakkapel aan zijn grote reis gaan beginnen.

Uw prefab dakkapel wordt met behulp van een hijskraan gemonteerd, hierdoor kan er in 1 dag worden geplaatst. Dit betekend minder overlast voor u als klant en voor uw omgeving en voor de monteurs betekend dit veel betere arbeidsomstandigheden. In plaats van gesleep met onderdelen op het dak, doet de hijskraan het til werk.

Natuurlijk is het wel belangrijk dat de hijskraan in uw wijk kan komen, maar op veel plekken is dat geen probleem. Bij het inmeten van uw klus wordt ook op de bereikbaarheid van de woning gelet, zodat er geen problemen zijn op de dag van plaatsing.
 

Ramen en kozijnen in kunststof:

Het kunststof kozijn is standaard voorzien van een glad wit of crème-wit verdiept profiel. Als optie kan het kozijn worden voorzien van een houtnerf folie, deze is in diverse standaard kleuren leverbaar. Onze kunststof kozijnen zijn voorzien van een verzinktstalen profiel, hierdoor wordt het profiel inwendig versterkt. De ramen zijn uitgevoerd met draai/kiep beslag en draaien/ kiepen naar binnen open. Ons standaard draaikiepbeslag is voorzien van meerpuntssluiting en een verzinkt aluminium raamboompje. Als optie kan het raamboompje uitgevoerd worden met een sleutel of drukknop.

Ramen en kozijnen in hout:

Onze standaard houten ramen en kozijnen zijn vervaardigd van hoogwaardige kwaliteit Meranti profielen. In de kozijnenfabriek worden deze standaard dekkend wit gespoten, zodat u na het plaatsen van de dakkapel het kozijn zelf eenvoudig kunt afschilderen. Wilt u een andere kleur dan wit, dan is dit natuurlijk altijd bespreekbaar. De ramen draaien standaard naar buiten open en zijn voorzien van 2 raamboompjes en 1 uitzetijzer. Ook kunnen de ramen worden geleverd als draai/kiep raam, ze draaien/kiepen naar binnen open. De werking is ongeveer hetzelfde als van een kunststof draaikiepraam.
 

Zijwangen:

Doordat Pronk Dakkapellen met meerdere fabrieken samenwerkt,
bieden wij meerdere opbouw mogelijkheden aan:
-Traditioneel geïsoleerd met isolatiewol, Rc. 3.5 en binnenafwerking casco met dampdichte folie
-Geïsoleerd met standaard sandwich isolatiepanelen Rc. 4.0
-Geïsoleerd met extra dikke sandwich isolatiepanelen Rc. 4.5
 

Buiten afwerking:

-Trespa/ Volkern plaat 6mm dik, leverbaar in diverse standaard kleuren
-Kunststof met houtnerf (bijv. Keralit) in rabat delen of standaard vlak gevelpaneel
-Houten red cedar rabat delen of vlakke red cedar plaat in dekkend wit of onbehandeld.
-Watervast verlijmde houtenplaat, dekkend wit gegrond
-Zinkenplaat, Etc.
 

Dakconstructie:

Doordat Pronk Dakkapellen met meerdere fabrieken samenwerkt,
bieden wij meerdere opbouw mogelijkheden aan:
-Traditioneel geïsoleerd met isolatiewol, Rc. 3.5 en binnenafwerking casco met dampdichte folie
-Geïsoleerd met standaard sandwich isolatiepanelen Rc. 4.0
-Geïsoleerd met extra dikke sandwich isolatiepanelen Rc. 6.0

Onze standaard dakbedekking is EPDM rubber membraan, dit wordt uit één stuk verlijmd en gemonteerd op de ondergrond. Dit materiaal heeft een langere levensduur dan bitumen achtige dakbedekkingen. Het EPDM is blijvend elastisch en UV licht bestendig. Het hemelwater wordt standaard aan 2 zijden - aan de achterkant van de dakkapel - afgevoerd.
 

Boeiboord/ Boeidelen:

Het boeiboord / boeideel kan worden uitgevoerd in de volgende materialen:
  • -Trespa / Volkern plaat 6mm dik, in vele standaard kleuren leverbaar
  • -Keralit geveldeel, in vele standaard kleuren leverbaar
  • -Redcedar, dekkend gegrond wit of grijs, of onbehandeld (wordt dan een natuurlijke grijze kleur)
  • -WBP multiplex garantieplaat
 

Isolatieglas:

Standaard wordt er HR++ isolatieglas toegepast, U-waarde 1.1 w/m2k
 

Opties:

Natuurlijk zijn al onze dakkapellen uit te breiden met opties naar wens. Voor een volledig overzicht van al onze opties kunt u een blik werpen op de opties pagina.

Vergunning

Dakkapellen kunnen in bijna alle maatvoeringen worden gefabriceerd. Voor het bouwen van dakkapellen zijn we In Nederland gebonden aan een aantal richtlijnen. De regelgeving betreffende landelijke richtlijnen zijn op het internet te vinden. Elke gemeente heeft daarentegen ook zijn eigen richtlijnen inzake het bouwen van een dakkapel. Vraag dit na bij uw gemeente.